Vitaminer & mineraler

Multivitamin og B12-vitamin

I perioder hvor det kan være sværere at spise varieret og alsidigt kan det være en god ide at supplere kosten med et kosttilskud, fordi kroppen ikke selv danner visse vitaminer og fedtsyrer - fx B12, som derfor skal tilføres via kosten eller kosttilskud.

Udgivet:6/5/2024

Læsetid:6 minutter

Instagram IconFacebook IconMail Icon

At få dækket sit daglige behov for vitaminer og mineraler er et udgangspunktet for at vedligeholde sin krop og sit immunforsvar. I perioder hvor det kan være sværere at spise varieret og alsidigt kan det være en god ide at supplere kosten med et kosttilskud, fordi kroppen ikke selv danner visse vitaminer og fedtsyrer - fx B12, som derfor skal tilføres via kosten eller kosttilskud. 

VitaYummy Adults Multivitamin indeholder 300% B12 vitamin pr. dagsdosis, plus en unik sammensætning af andre gode vitaminer samt folsyre, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse. 

Hvad er multivitamin og B12 godt for?

At dække kroppens totale vitaminbehov er et godt udgangspunkt for et liv i balance. Udover at få dækket dit behov for mineraler, fedtsyrer og vitaminer, er gruppen af B-vitaminer vigtige, da denne gruppe af vitaminer fungerer som et hjælpeenzym, der assisterer kroppens processer. 

B12 er en betegnelse for en gruppe stoffer, der også går under navnet kobalamin. Kroppen kan ikke selv danne B12, så det skal tilføres med kosten eller med et kosttilskud. Det er især via fisk og planteolier, vi får B12 med kosten.

 I kroppen bidrager B12 til:

  • At mindske træthed og udmattelse
  • Immunforsvarets normale funktion
  • Et normalt energistofskifte
  • En normal psykologisk funktion
  • Nervesystemets normale funktion
  • Normal dannelse af røde blodlegemer

Desuden spiller B12 spiller en rolle i celledelingspocessen. 

Anbefalinger vedrørende mineraler og vitaminer

Mange stiller sig selv spørgsmålet; hvilke vitaminer bør jeg egentligt tage?. Her er det vigtigt at nævne, at der ikke findes en eksakt opskrift på, hvilke vitaminer, der er gode for netop dig. 

Hører du ind under en af nedenstående grupper, kan det være gavnligt, hvis du supplerer din daglige kost med kosttilskud og eventuelt multivitaminer. 

  • Hvis du er veganer
  • Hvis du spiser overvejende vegetarisk  
  • Hvis du er gravid
  • Hvis du er småtspisende

Læs også blogindlægget: Vitaminer og mineraler

Bliv en del af VitaYummy universet

Bliv en del af VitaYummy familien og få unik adgang til skønhedstips, konkurrencer, rabatter, giveaways og andre lækkerier ❤️

Vi går op i dit privatliv. Læs vores Privatlivspolitik